پرستار زن به المانی2024-02-25

صفر تا صد مهاجرت پرستاران به آلمان در سال 2025

با توجه به نیاز آلمان به نیروی کادر درمان در سال‌های گذشته، شرایط جذابی نیز برای مهاجرت پرستاران به آلمان مهیا شده. اگر فکر میکنید شرایط لازم برای کار پرستاری در آلمان را دارید پیشنهاد میکنیم هر چه زودتر برای مهاجرت به این کشور اقدام کنید. در صورتی که در این پروسه نیاز به کمک و همراهی داشته باشید میتوانید با موسسه راد مهاجر ارتباط برقرار کنید. لازم است به این موضوع اشاره کنیم که مشاوره‌های تلفنی اولیه رایگان میباشند. با کمی تحقیق و جستجو می توان به این نتیجه رسید که مهاجرت پرستاران به آلمان از طریق جاب آفر دارای مزایای بیشتری نسبت به روش جاب سرچ می باشد. در این روش افراد با دریافت پیشنهاد شغلی از سوی کارفرمای معتبر می توانند پس از ثبت مدارک فورا مشغول به کار شوند.

پس اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که مدرک پرستاری‌تان به تایید کشور آلمان نرسیده است، می توانید از طریق اوسبیلدونگ پرستاری اقدام کنید. برای درخواست این ویزا، باید قرارداد کاری یا پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آلمانی داشته باشید و سطح زبان آلمانی B1 یا بالاتر را بتوانید ارائه دهید. از مزایای ویزای A17 این است که می‌توان آن را پس از تکمیل فرآیند Anerkennung به ویزای کاری بلندمدت تبدیل کرد. این ویزا همچنین فرصتی برای ارتقا زبان تخصصی و آشنایی با محیط کاری آلمان در اختیار پرستاران خارجی قرار می دهد. حقوق پایه پرستاران تازه‌کار در آلمان به طور متوسط ​​بین 2,500 تا 3,500 یورو در ماه به صورت ناخالص است و با افزایش تجربه کاری به 4,000 یورو و بیشتر می‌رسد. کارفرماها معمولاً در بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، خانه‌های سالمندان و کلینیک‌های تخصصی هستند.

در ادامه به سوالات متداولی که درباره مهاجرت پرستاران به آلمان پرسیده می شود، پاسخ داده شده است. چنانچه سوال شما در این بخش نبود، می توانید از بخش گفتگوی آنلاین وبسایت گروه مهاجرتی افق ماندگار بپرسید یا سوال خود را در انتهای همین مقاله، کامنت کنید. اگر در حال تحصیل در یک کشور به غیر از آلمان هستید، برای مهاجرت نیاز به ارائه مدرک تحصیلی‌تان دارید. بنابراین باید ابتدا باید تحصیلات‌تان را کامل کنید، سپس برای مهاجرت اقدام کنید. پس از پشت سر گذاشتن این مراحل افراد باید مدارک مورد نیاز سفارت را تهیه نموده و با تحویل مدارک به آن جا و قانع کردن آفیسر مهاجرتی اقدام به اخذ ویزا نمایند. توصیه ما به شما متقاضی عزیز آن است که ابتدا شرایط خود را برای بررسی تخصصی و رایگان، در اختیار کارشناسان و وکلای عالیان ویزا بگذارید تا بر اساس آن، بهترین روش مهاجرت به آلمان را به شما پیشنهاد کنند.

آلمان کشوری چندفرهنگی با جامعه‌ای پذیرا است که مهاجران را با آغوش باز می‌پذیرد. جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی متنوع، فرصتی بی‌نظیر برای آشنایی با فرهنگ‌ها و سنت‌های مختلف را فراهم می‌کند. فرتاک، جایی که مهاجرت تخصصی به آلمان را به یک تجربه آسان و موفق برای شما تبدیل می کند.با تیم فرتاک، مهاجرت به آلمان دیگر یک رویای دور و غیر قابل دسترس نیست. برای اعضای خانواده اعم از همسر و فرزندان زیر 18 سال می‌توان ویزا تهیه کرد. تنها مراحل باقیمانده پس از دریافت پذیرش تا دریافت ویزا، (1.) گرفتن وقت سفارت و (2.) ملاقات و مصاحبه با آفیسر سفارت است. ممکن است تعدادی محدودیت ناشی از قوانین محلی، قراردادهای بین المللی یا قوانین دیگری برای شهروندان غیر اروپایی وجود داشته باشد.

مدارک زبان برای پرستاران مهاجر به آلمان معمولاً شامل نتایج آزمون‌های معتبر  مانند ÖSD, TELC یا Goethe-Zertifikat است. برای اکثر موقعیت‌ها، نیاز به مدرک B2 در این آزمون‌ها دارید که نشان‌دهنده توانایی شما در برقراری ارتباط موثر به زبان آلمانی است. بنابراین، بهتر است از الزامات خاص هر موقعیت شغلی یا برنامه مهاجرتی آگاه باشید و مدارک زبان خود را با دقت آماده کنید. این مدارک نقش حیاتی در تأیید صلاحیت‌های شما برای کار و زندگی در آلمان ایفا می‌کنند. پرستارانی که مدرک تحصیلی خود را از دانشگاه های خارج از اتحادیه اروپا دریافت کرده اند، باید ابتدا مدارک خود را در آلمان معادلسازی کنند. هدف از این کار آن است که دولت آلمان مطمئن شود معیارهای آموزشی در محل تحصیل متقاضی، مطابق با معیارهای آموزشی در آلمان است و فرد دارای مهارت، دانش و صلاحیت لازم می باشد.

مدرک پرستاری که در کشور خود دریافت کرده‌اید باید توسط مقامات آلمانی تایید شود. مدرک پرستاری شما باید معادل سازی شود و در صورت تایید می‌توانید به‌عنوان یک پرستار به آلمان مهاجرت کنید. در غیر این صورت می‌توانید دوره‌های مربوطه را در آلمان پشت سر بگذارید تا دانش و اطلاعات لازم را برای کار در آلمان به‌عنوان پرستار به دست آورید. به طور قانونی، هیچ محدودیت سنی خاصی برای مهاجرت پرستاران به آلمان در نظر گرفته نشده است. اما توصیه ما آن است که برای بالا بردن شانس خود جهت اخذ ویزای آلمان، قبل از 40 سالگی اقدام کنید.

پرستاران شاغل در کلینیک‌های خصوصی یا بخش‌های تخصصی معمولاً درآمد بیشتری دارند. برای استخدام در آلمان به عنوان پرستار لازم است پرستاران علاوه بر داشتن مدارک معتبر، مراحل تعیین مدارک خود را نیز طی کنند. روش تعیین معادلسازی مدارک برای مهاجرت پرستاران به کشور آلمان برای ایرانیان می تواند بر اساس روش ورود پرستاران به این کشور متفاوت باشد. زبان مصاحبه در سفارت برای اخذ ویزای کار پرستاری در آلمان به میزان شناخت متقاضی از زبان های انگلیسی یا آلمانی بستگی دارد. مسئول پرونده تعیین کننده زبان فارسی، انگلیسی یا آلمانی برای مصاحبه در سفارت است. داشتن Certificate ها می تواند در جلب نظر کارفرمایان موثر باشد و میزان موفقیت جهت دریافت ویزای کار آلمان برای پرستاران را افزایش دهد.

هزینه‌های سند ویزای کار و اجازه اقامت در آلمان معمولاً کمتر از 200 یورو است. هزینه‌های شناسایی مدارک و مجوز رسمی برای تمرین به‌عنوان یک پرستار واجد شرایط بسته به ایالت آلمان متفاوت است و گاه به چند صد یورو می‌رسد. همچنین حداقل حقوق آوسبیلدونگ پرستاری در آلمان در آمارهای موجود، بین 1200 تا 1500 یورو در ماه گزارش شده است. دقت داشته باشید که کارت شانس آلمان از سال 2024 به طور رسمی جایگزین ویزای جستجوی کار آلمان شد. سطح مدرک زبان مورد نیاز برای ویزای پرستاری آلمان را کارفرما تعیین می کند.در واقع در صورت تایید عدم نیاز به مدرک زبان توسط کارفرما، لزومی به تحویل این مدرک به سفارت وجود ندارد. در آلمان طبق قانون، همه شاغلان و همچنین برخی از گروه‌های خوداشتغال باید حق بیمه را پرداخت کنند.

هزینه‌های زندگی در آلمان بسته به شهر محل اقامت و سبک زندگی شخص متفاوت است. به طور کلی، زندگی در شهرهای بزرگ مانند مونیخ، فرانکفورت یا هامبورگ گرانتر از شهرهای کوچکتر است. هزینه متوسط ​​ماهانه شامل اجاره مسکن (بین 600 تا 1200 یورو)، مواد غذایی (200 تا 300 یورو)، حمل و نقل عمومی (70 تا 100 یورو) و هزینه های جانبی مانند بیمه و تلفن می شود. این مدارک باید ترجمه رسمی به زبان آلمانی شده و به تایید و لگال سفارت آلمان برسند. در برخی موارد، مدارک اضافی مثل گواهی سوءپیشینه و گواهی تمکن مالی نیز ممکن است درخواست شود.

عامل ایجاد کننده تمایز میان این دو ویزا، حقوق ذکر شده در قرارداد کاری و شرایط و مدت زمان اخذ اقامت دائم آلمان است. پرستاران در آلمان حداقل 20 روز کاری در سال از تعطیلات با حقوق برخوردار هستند. اگر شش روز در هفته کار می کنید، حداقل مرخصی با حقوق سالانه شما 24 روز کاری است. این نوع بیمه مبلغی را تحت عنوان حقوق بیکاری به طورمعین به افراد بیکار با شرایط خاص پرداخت میکند. برای اینکه افراد بیکار بتوانند از این نوع بیمه استفاده کنند باید در طی ۲ سال گذشته حداقل یک سال بیمه پرداخت کرده باشند و در حال حاضر هم در جستجوی کار باشند. در صورتی که کارمند حقوق بالاتری از حد معین دریافت کند مشمول حق بیمه اجتماعی میشود.

مهاجرت پرستاران به آلمان علی رغم دارا بودن حقوق و مزایای بسیار، با چالش هایی مواجه می باشد. آلمانی یکی از زبان های سخت دنیاست و افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند ملزم به یادگیری آن می باشند. سطوح زبان آلمانی از A1 شروع می شود که پرستاران برای اخذ پذیرش یا دعوتنامه ی کاری باید مدرک زبان آلمانی را حداقل در سطح B2 ارائه نمایند. شرکت در دوره‌های کارآموزی معمولاً نیازمند سطح زبان B1 یا B2 زبان آلمانی است. همچنین کارفرمایان یا مؤسسات آموزشی معمولاً پشتیبانی‌های مالی، کمک‌هزینه زندگی یا حتی قراردادهای پس از اتمام دوره نیز ارائه می‌دهند. این مسیر به‌ ویژه برای پرستارانی که هنوز مدارک آن‌ها معادل‌سازی نشده یا دارای سابقه کارنیستند، فرصتی عالی برای ورود به بازارهای کار آلمان است.

با توجه به رایگان بودن سیستم آموزشی آلمان، این گزینه بسیار ایده آل می باشد. برای همراهی خانواده در مهاجرت به آلمان به عنوان پرستار، شما باید ویزای کاری خود را دریافت کرده و در آلمان مشغول به کار شوید. برای دریافت ویزای همراه، باید اثبات کنید که قادر به تأمین مالی خانواده‌تان هستید و شرایط زندگی مناسبی برای آنها فراهم کرده‌اید. آوسبیلدونگ کمک پرستاری در آلمان یک دوره آموزشی تئوری و عملی برای مراقبت از بیماران، کودکان و سالمندان است. حقوق کمک پرستاران بین 2500 تا 5500 یورو است و آنها 5 روز در هفته و در سه شیفت کار می کنند. برای شرکت در این دوره ها معمولا مدرک دیپلم لازم است و پس از قبولی در آزمون نهایی می توان در بخش های مختلفی مانند بیمارستان ها و مراکز درمانی مشغول به کار شد.

با توجه به کمبودهایی که کشور آلمان در استخدام پرستار آلمانی دارد روز به روز بر تعداد پرستاران خارجی در این کشور افزوده می‌شود. بر اساس آمار در سال 2020، حدود 15 درصد از پرستار سالمندان و 9 درصد پرستاران عمومی را خارجی‌ها تشکیل داده‌اند. آمارها نشان می‌دهند، بیش از 60 درصد پرستاران خارجی شاغل، از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا، مهاجرت کاری به آلمان داشته‌اند و این تعداد در حال افزایش است. خانواده پرستاران در آلمان بسته به تجربه، موقعیت شغلی و محل کار متفاوت است. بر اساس آمار سال 2024، پرستاران تازه‌کار معمولاً ماهانه حدود 2500 تا 3000 یورو حقوق ناخالص ماهیانه دریافت می‌کنند. با افزایش تجربه کاری و تخصص، این مبلغ می‌تواند به 4000 یورو یا بیشتر ماهیانه ناخالص افزایش یابد.

البته این به آن معنی نیست که پرستاران بالای 40 سال شانسی برای مهاجرت به آلمان ندارند، بلکه شرایط برای آنها اندکی دشوارتر می شود و شانس اخذ ویزا نیز برایشان کمی پایین تر می آید. پس از اتمام این مراحل، پرستاران می‌توانند مجوز کار دریافت کرده و به صورت رسمی در آلمان مشغول به کار شوند. در نهایت، این افراد پس از گذراندن چند سال کار در آلمان، می‌توانند برای دریافت اقامت دائم این کشور اقدام کنند. مهاجرت به آلمان به عنوان پرستار فرصت‌های زیادی را برای افرادی که به دنبال پیشرفت شغلی و زندگی بهتر هستند، فراهم می‌آورد. با شناخت دقیق از شرایط و مراحل لازم، می‌توانید به راحتی این مسیر را طی کرده و به بخشی از سیستم بهداشت و درمان آلمان تبدیل شوید.

مدرک پرستاری برخی کشورها مانند آمریکا، کانادا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا مورد تایید دولت آلمان می باشد و افرادی که از این کشورها اقدام به مهاجرت می کنند نیازی به معادل سازی ندارند. اما متقاضیانی که از سایر کشورها مانند ایران دست به اقدام می زنند نیاز به معادل سازی مدارک و گذراندن دوره های مخصوص پرستاران در این کشور دارند. معمولا شغل پرستاری، در تمامی شهرهای آلمان مورد تقاضا است و پرستاران می توانند در هر کجای کشور آلمان، درآمد خوبی به دست آورند. با این حال، برخی از شهرهای آلمان، موقعیت های شغلی بیشتر و سطح درآمد بالاتری دارند. ما در این بخش، بهترین شهرها برای مهاجرت پرستاران به آلمان را برایتان آورده ایم.

این فرایند برای صاحبان ویزای کار عادی 5 سال پس از شروع کار آن ها در آلمان خواهد بود. به خاطر داشته باشید که به عنوان یک پرستار در آلمان، به ارتباط با بیماران نیاز دارید پس بهتر است با این زبان آشنا باشید. به طور کلی شغل های تمام وقت در آلمان بین ۳۷٫۵ تا ۴۰ ساعت در هفته مشغول به کار هستند. کارفرما مالیات بر درآمد را به صورت ماهانه تحت عنوان مالیات بر دستمزد از حقوق کارمند کسر میکند و ماهانه به اداره مالیات پرداخت میکند. در نظر داشته باشید مشاورین موسسه حقوقی سروش فردا ، همگی تعلیم کافی را برای پاسخگویی به سوالات شما دیده اند.

سیستم رفاه اجتماعی قوی و تعادل بین کار و زندگی، کیفیت زندگی را در آلمان به سطح بالایی می‌رساند. این ویزا برای متخصصان خارجی در رشته‌های پزشکی و پرستاری که قصد کار در آلمان را دارند، مناسب است. به دلیل اهمیت و حساسیت در ارائه اطلاعات مهاجرتی، تمامی مطالب پارسی کانادا توسط تیم تولید محتوا با تایید نهایی کارشناسان ارشد و وکلای مهاجرتی دارای مجوز منتشر می‌شود. پارسی کانادا خود را مسئول ارائه اطلاعات جامع، دقیق و درست در حوزه مهاجرت می‌داند و در این مسیر از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند. وظیفه پرستاران شامل مشاهده مستقل، راهنمایی، حمایت و مراقبت از بیماران، انجام آزمایش ، اعم از سرپایی و بستری است.

می توانید پس از خواندن این مقاله با موسسه حقوقی سروش فردا تماس بگیرید و مشاوره کامل رایگان دریافت کنید. به عنوان پرستار در آلمان شما به مراقبت عمومی از بیماران خواهید پرداخت، در عین حال تعویض پانسمان زخم، رسیدگی به بهداشت ابتدایی بیمار، دادن دارو و … نیز جزء وظایف پرستاران می‌باشد. هزینه‌های زندگی در آلمان به عوامل مختلفی مانند شهر محل سکونت، سبک زندگی و انتخاب محل مسکن بستگی دارد. به طور کلی، هزینه‌های زندگی در آلمان نسبت به برخی کشورهای اروپایی دیگر مناسب‌تر است و به خصوص هزینه مواد غذایی در این کشور نسبت به سایر کشورها مقرون به صرفه‌تر است. برای افزایش شانس دریافت ویزا، ارائه گواهی حساب مسدود شده (Sper­rkon­to) به عنوان مدرک تمکن مالی توصیه می‌شود. اگر اتباع خارجی مدت زمان 6 ماهدر ترکیه اقامت داشته باشند، می توانند برای اخذ ویزا از طریق سفارت آلمان در ترکیه اقدام نمایند.

در صورت یافتن شغل مناسب، می‌توانند ویزای خود را به ویزای کار و اجازه اقامت تبدیل کنند. حقوق پرستاران با توجه به اینکه در کدام ایالت، کدام بیمارستان و در چه بخشی مشغول به کار هستند، تجربه و زمان کار (شیفت شب بیشتر پرداخت می شود) متفاوت است. طبق گزارش Salaryexplorer.com، در آلمان، حقوق پرستاران از 1,340 یورو در ماه (کمترین درآمد) تا 4,620 یورو در ماه (حداکثر حقوق) متغیر است. یک پرستار با کمتر از دو سال سابقه به‌طور متوسط حدود 1520 یورو در ماه درآمد دارد. در این نوع ویزا فرد متقاضی پیش از سفر به کشور آلمان از یک بیمارستان، کلینیک و یا حتی کارفرما درخواست همکاری دارد. پس از ارسال مدارک و گرفتن تاییدیه‌های لازم از کشور آلمان ویزا صادر شده و فرد اجازه ورود به خاک آلمان را دارد.

به همین دلیل مهاجرت پرستاران به آلمان نسبت به این کشورها بیشتر است و بسیاری از پرستاران از سراسر دنیا ترجیح می‌دهند در آلمان مشغول به کار باشند. تکمیل درخواست مهاجرت یکی از مراحل حساس و پراهمیت در فرآیند مهاجرت به آلمان است. اولین نکته این است که دقت و صحت اطلاعاتی که در فرم‌های درخواست وارد می‌کنید، بسیار حیاتی است. هرگونه اشتباه یا نقص در اطلاعات می‌تواند منجر به تاخیر یا رد درخواست شما شود. بنابراین، حتماً تمامی فرم‌ها را با دقت پر کنید و قبل از ارسال، چند بار بررسی کنید.

ما در این مقاله می خواهیم همه چیز را درباره شرایط، مراحل و هزینه مهاجرت پرستار به آلمان برایتان توضیح دهیم. توصیه می کنیم اگر قصد مهاجرت به آلمان از طریق پرستاری را دارید، خواندن این مقاله را به هیچ عنوان از دست ندهید. کلیه اطلاعات ارائه شده در این مقاله توسط گروه مهاجرتی عالیان ویزا، از منابع معتبر و وب سایت های رسمی کشور آلمان گردآوری شده است. در مهاجرت پرستار به آلمان، همراهی اعضای خانواده مشروط بر دریافت ویزای همراه است. این ویزا به اعضای خانواده اجازه می‌دهد تا به همراه پرستار به آلمان سفر کرده و در آنجا صاحب شغل شوند.

به همین دلیل برای پُر کردن جای خالی این فرصت‌های شغلی، آلمان تلاش می‌کند تا از سراسر دنیا برای بخش مراقبت از بهداشت خود نیرو جذب کند. لازم به ذکر است که شما برای مهاجرت به آلمان، نیاز دارید تا اسناد و مدارک خود را ترجمه کنید. دارالترجمه آلمانی ساترا، خدمات ترجمۀ رسمی را با بهترین کیفیت و بدون نیاز به مراجعۀ حضوری، به شما ارائه می‌دهد. به سبب استانداردهای بالای زندگی در آلمان بخش بزرگی از جامعه‌ تا دوران پیری از یک سلامت بدنی خوبی برخوردارند. حدود ۸۰.۰۰۰ نفر در حوزه‌ی مراقبت از سالمندان، ۵۰.۰۰۰ نفر به عنوان دستیار و ۳۰.۰۰۰ نفر نیز به عنوان پرستار ماهر و متخصص مشغول به کار هستند. پرستاران و نیروی کار مراقبت از سالمندان می‌توانند از کشورهای ثالث به آلمان برای کار در حوزه‌ی پرستاری یا گذراندن دوره‌ی کارآموزی در آلمان (Ausbildung) اقدام کنند.

به خاطر داشته باشید که اثبات تمکن مالی، یکی از مهم ترین شروط دریافت ویزای آلمان است. پس موقع بررسی هزینه ها، باید حدود 860 یورو در ماه را نیز به عنوان تمکن مالی در نظر داشته باشید. شما باید هنگام درخواست ویزا، هزینه 1 سال زندگی خود در آلمان، یعنی یورو را در حساب بانکی خود داشته باشید. اگر می خواهید ویزای کاری آلمان را از طریق جاب آفر دریافت کنید، باید نشان دهید که حداقل درآمد شما از حرفه پرستاری در آلمان، 49,830 یورو در سال خواهد بود. یکی دیگر از روش های مهاجرت پرستاران به آلمان، مهاجرت از طریق برنامه های آموزشی می باشد. این روش برای پرستارانی است که می ‌خواهند از طریق تحصیل یا گذراندن دوره ‌های آموزشی به آلمان مهاجرت کنند.

فاکتورهای اصلی برای تبدیل یک کشور به مقصد محبوب پرستاران، درآمد بالا و جایگاه شغلی خالی در آن کشور می باشد. اما با توجه به آمار منتشر شده در سال های قبل می توان گفت احتمال استخدام پرستار در آلمان در بازه سنی 25 تا 40 سال بیشتر است. ویزای پیوست مجوزی است برای ورود به کشوری که همسر شما و یا خانواده شما حضور دارند. در طی این دوره ۱۸ ماهه اقامت اگر متقاضی دوره را زود تر به پایان برساند میتواند بر طبق قرارداد کار را شروع و همچنین اقامتش را تبدیل کند. شما مجاز به کار پاره وقت به مدت ۱۰ ساعت در هفته و کسب درآمد به عنوان یک پرستار کمکی در حالی که تحت آموزش آموزش تکمیلی هستید، نیز می باشید.

در هر صورت باید بتوانید به‌صورت شفاف و صریح به زبان آلمانی صحبت کنید و بتوانید با بیماران ارتباط برقرار کنید. معمولا پرستاران خارجی در بدو ورود به علت نداشتن آشنایی کامل با زبان، به صورت پاره یا به عنوان کمک پرستار مشغول به کار می شوند و از درآمد کمتری برخوردار هستند. حداقل حقوق پرستاران در این کشور 2500 یورو در ماه بوده و تا حداکثر 7500 یورو نیز قابل افزایش می باشد. از آنجایی که مهاجرت پرستاران به آلمان بدون مدرک زبان بسیار دشوار است، توصیه می کنیم از همین حالا یادگیری زبان آلمانی را شروع کنید. البته گزینه شرکت در دوره زبان آلمانی در کالج ها و دانشگاه های آلمان نیز وجود دارد که می توانید از آن استفاده کنید. شما می توانید با اخذ ویزای دوره زبان، ابتدا مهارت خود را در زبان آلمانی تقویت کنید و پس از قبولی در آزمون پایان دوره، وارد دانشگاه مورد علاقه خود شوید و یا در حرفه پرستاری، به کار بپردازید.

در این میان، مهاجرت پرستاران به آلمان به عنوان راه‌ حلی برای این مشکل مطرح شده است. در دهه ‌های اخیر، مهاجرت به عنوان یکی از پدیده ‌های مهم اجتماعی و اقتصادی جهان شناخته شده است. یکی از گروه‌ های حرفه ‌ای که به طور قابل توجهی تحت تاثیر این روند قرار گرفته ‌اند، پرستاران هستند. حوزه‌های فعالیت شامل مراقبت‌های اولیه از بیماران، مدیریت دارو، کمک به جراحی‌ها، مراقبت از سالمندان و ارائه خدمات بهداشتی در خانه می‌شود. همچنین پرستاران می‌توانند نقش‌های مدیریتی یا تخصصی مانند اتاق عمل، مراقبت‌های ویژه و فعالیت‌های پرستاری کودک را نیز انجام دهند. بسته به تجربه و مهارت‌ها، امکان پیشرفت شغلی در این حوزه‌ها نیز وجود دارد.

به همین دلیل است که مراکز درمانی و بیمارستان ها به طور فزاینده ای بر جذب نیروی پرستاری تمرکز کرده اند. ۶۲۵۰۰ نیروی متخصص پرستاری خارجی در آلمان در بخش های مختلف از جمله بخش سالمندان، بیمارستان های دولتی و خصوصی مشغول به کار هستند و این رقم حدود به شش درصد از پرستاران مشغول به کار در المان را شامل میشود. و پرستارانی که در انجمن های کلیسا و مراکز خصوصی فعالیت دارند حقوقی مابین ۲۸۰۰ تا ۳۸۰۰ یورو در ماه را دریافت می کنند. و آنهایی که به عنوان سوپروایزر و مدیریت یک ایستگاه پرستاری مشغل به کار هستند حقوقشان مابین ۳۹۷۰ تا ۴۷۱۸ یورو در ماه میباشد. این مبلغ با افزایش تجربه و کار وی هر ساله افزایش می یابد و حقوق یک پرستار در آلمان می تواند تا سقف ۶۰۰۰ یورو در ماه هم افزایش پیدا کند.

تا قبل از سال 2020، دوره های آوسبیلدونگ پرستاری به سه شاخه اصلی تقسیم می شدند؛ بهداشت و پرستاری عمومی، پرستاری سالمندان و پرستاری از کودکان. اما از سال 2020 به بعد، هر سه دوره با هم ادغام شدند و به عنوان دوره جامع آوسبیلدونگ پرستاری ارائه می شوند. دانشجویان در این دوره، آموزش های لازم برای فعالیت در هر سه زمینه اصلی حرفه پرستاری را کسب می کنند و به همین دلیل پس از فارغ التحصیلی به فرصت های شغلی بیشتری دسترسی خواهند داشت. پس از پایان دوره آوسبیلدونگ پرستاری، فارغ التحصیلان می توانند در هر یک از حوزه های زیر فعالیت کنند. در طول سه سال تحصیلی، چندین امتحان تئوری و عملی وجود دارد که دانشجویان باید بتوانند همه را با موفقیت پشت سر بگذارند.

مدرک پرستاری (حداقل مدرک کارشناسی) باید در آلمان تایید شده و به رسمیت شناخته شود. افراد مرتبط، پرونده فرد متقاضی را بررسی کرده و با مدارک آلمانی معادل سازی می‌کند. عامل تعیین‌کننده برای به رسمیت شناختن مدرکتان، ملیت نیست، بلکه محلی است که مدرک شما در آن اخذ شده است. مدارک معادل سازی می شوند تا سطح تفاوت پرستاری فرد با پرستاری در آلمان مقایسه شود. با دریافت ویزای آوسبیلدونگ یک دوره 2 الی 3 ساله را همراه با دریافت حقوق میگذرایند و در انتهای دوره می‌توانید به عنوان یک پرستار در هر بخشی مشغول به کار شوید و ویزای خود را به ویزای کاری تبدیل کنید. یکی از دغدغه های خانواده ها در حین اقدام برای ویزای کار پرستاری آلمان، تحصیل بچه هاست.

هر چه سن شما پایین تر باشد، شانس اخذ ویزای آوسبیلدونگ نیز برایتان بیشتر است. در ضمن، فراموش نکنید که تسلط به زبان آلمانی در سطح حداقل B2، یکی از مهم ترین شرایط شرکت در دوره آوسبیلدونگ است. و اما مهم ترین مزیت مهاجرت پرستاران به آلمان از طریق دوره آوسبیلدونگ آن است که نه تنها این دوره ها رایگان می باشند، بلکه پرستاران در حین آموزش، حقوق هم دریافت می کنند. دولت آلمان برای پرستارانی که از خارج کشور به آلمان می‌آیند، برنامه‌هایی برای دوره‌های آموزش زبان آلمانی و معادل‌سازی مدارک بدون هزینه ارائه می‌دهد. البته برای این کار، شما باید مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B2 داشته باشید و پس از آن می‌توانید در دوره‌های معادل‌سازی پرستاری رایگان شرکت کنید. اگر در ایران سابقه کار پرستاری ندارید، می‌توانید از طریق دوره آوسبیلدونگ (آموزش حرفه‌ای) در آلمان وارد این حرفه شوید.

پرستاران بدون انجام کاری می‌توانند به‌عنوان کمک‌پرستار (Pflegehilfskraft) شروع به کار کنند و پس از کسب تجربه و مقایسه‌سازی مدارک، به جایگاه‌های رسمی‌تر ارتقا پیدا کنند. برای مهاجرت کاری پرستاران به آلمان و معادل‌سازی مدرک پرستاری باید مراحل خاصی را طی کرد که ممکن است زمان‌بر باشد. همچنین، مهاجرت تحصیلی پرستاران به آلمان نیز گزینه‌ای مناسب برای جوانانی است که به دنبال پیشرفت در رشته پرستاری هستند. آگاهی از شرایط اعزام پرستاران به آلمان می‌تواند تضمین مهاجرت موفق شما باشد. شما می‌توانید به کمک مشاورین و وکلای مهاجرتی، این مسیر را با موفقیت طی کنید و هزینه مهاجرت پرستاری به آلمان را کاهش دهید.

چنانچه کسی با مشکلات زبانی روبه‌رو بود می‌تواند در آلمان دوره‌های فشرده زبان را گذرانده و مدرک دریافت کند. فرد بدون سطح مورد نیاز زبان امکان دریافت ویزا را دارد اما مشروط به دریافت و گذراندن دوره زبان در کشور آلمان است و پس از قبولی اجازه کار پیدا خواهد کرد. یک پرستار خارجی واجد‌الشرایط از کشور غیر اتحادیه اروپا، به‌طور معمول می‌تواند به‌مدت چهار سال در آلمان کار و زندگی کند و پس از آن برای تمدید یا حتی اجازه کار و اقامت دائم درخواست دهد. پیدا کردن شغل پرستاری در آلمان با استفاده از روشهای مختلف امکان پذیر است. پرستاران می‌توانند از طریق وب‌سایت‌های معتبر کاریابی مانند Indeed، Pflege.de و Jobbörse موقعیت‌های شغلی با تخصص خود را جستجو کنند. این پلتفرم‌ها اطلاعات کاملی از شرایط کاری، حقوق و وظایف شغلی ارائه می‌دهند و متقاضی می‌تواند اطلاعات خود را مستقیماً برای کارفرما ارسال کند.

جالب است بدانید که متقاضیان زیر 25 سال، برای شرکت در دوره های آوسبیلدونگ ملزم به داشتن مدرک دانشگاهی نیستند و تنها با داشتن مدرک دیپلم هم می توانند اقدام کنند. از جمله بهترین انواع اقامت موقت در آلمان و سایر کشورهای حوزه اتحادیه اروپا، بلوکارت می باشد. اما به طور کلی مهاجرت کادر درمان به آلمان به ویژه پرستاری، با توجه به ارتباط نزدیک پرستار به مردم نیاز است که پرستاران برای مهاجرت به آلمان و کار در این کشور دانش زبان آلمانی خود را اثبات نمایید. مهاجرت پرستاران به آلمان بدون مدرک زبان در صورتی امکان پذیر است که شخص با دوره زبان در آلمان وارد شود. به این صورت که قبل از گذراندن دوره های لازم مربوط به پرستاری، دوره زبان آلمانی خود را می گذراند و در صورت پاس شدن در آزمون های زبان ورد مراحل بعد می شوند. آوسبیلدونگ پرستاری از پرطرفدارترین آوسبیلدونگ‌ها در آلمان است که شما در حین تحصیل می‌توانید حقوقی را هم دریافت کنید.

متقاضیان باید سلامت جسمانی و روانی خود را برای کار در آلمان به‌عنوان یک پرستار در آلمان ثابت کنند. بر همین اساس لازم است تا برای اثبات وضعیت سلامت خود چند آزمایش پزشکی را انجام دهید. پرستاران برای کار در آلمان باید حداقل مدرک آکادمیک لیسانس داشته باشند و در صورتی که مدرک فوق را خارج از اتحادیه اروپا دریافت نموده باشند می بایست برای دریافت مجوز کار آن را معادلسازی نمایند. در دوره های آوسبیلدونگ شغل 38 تا 40 ساعت در هفته دروس عملی و تئوری را می آموزد و دروسی که ارائه می گردد شامل زبان تخصصی آلمانی، بیوشیمی، زیست شناسی، ریاضیات، ورزش و محاسبات می باشد. شغل پرستاری در همه جای دنیا، علاوه بر مراقبت‌های پزشکی، شامل مراقبت‌های شخصی از بیمار نیز می‌شود.

اما از اول مارس 2024، افرادی که دارای تجربه کاری در حرفه‌های غیرمجاز هستند، می‌توانند بدون نیاز به تأیید رسمی مدارک، وارد آلمان شده و مشغول به کار شوند. وظایف آنها شامل مراقبت از بیماران، ارائه خدمات درمانی، آموزش به بیماران و خانواده‌هایشان، و همکاری با سایر اعضای تیم درمانی است. این وظایف بسته به محل کار پرستار، که می‌تواند بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، مراکز بهداشتی، خانه‌های سالمندان یا منازل بیماران باشد، و همچنین تخصص او، متفاوت است.اهمیت پرستاران در آلمان روز به روز بیشتر می‌شود. نکته دیگری که باید در نظر گرفت این است که تمامی حقوق‌ها شامل مالیات بوده و پس از کسر مالیات به حساب فرد واریز می‌شود. همچنین پرستاری از مشاغلی است که شامل خدمات تامین اجتماعی از جمله بیمه درمانی، بیمه مراقبتی، بیمه بیکاری و بازنشستگی می‌شود. آلمان یکی از بهترین کشورها برای کارکنان حوزه بهداشت در جهان و همچنین برای سایر مشاغل محسوب می شود.

در این روش نیز اثبات تمکن مالی نیاز است و دریافت ویزای همراه برای اعضای خانواده در حال حاضر امکان‌پذیر اما زمان‌بر می‌باشد. شما می‌توانید اطلاعات بیشتر در این زمینه را در مقاله مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل در رشته پرستاری بخوانید. پرستاری در آلمان، خصوصاً مهاجرت کاری پرستاران به آلمان، به یکی از موضوعات پرطرفدار در حوزه مهاجرت در سال‌های اخیر تبدیل شده، به طوریکه مهاجرت پرستاران به آلمان، در صدر تقاضا قرار گرفته است. آلمان، راحت‌ترین کشور برای مهاجرت پرستاران است، چراکه شرایط مهاجرت به دلیل کمبود نیروی کار پرستاری در آلمان، روز به روز آسان‌تر و کم‌هزینه‌تر می‌شود. هلدینگ اریکا با دفاتر مستقر در ایران و آلمان و بر پایه مجوز وزارت کار ایران و قرارداد مستقیم با کارفرمایان آلمانی به اعزام پرستار به آلمان اقدام می‌نماید.

این گروه بیمه ها شامل بیمه درمانی دولتی، بیمه مراقبتی دولتی، بیمه بازنشستگی، بیمه حوادث و بیمه بیکاری هستند. به عنوان نمونه اگر در قرارداد قید شده باشد که ساعتی ۱۵ یورو حقوق دریافت میکنند در شیف شب هر یک ساعت به ۱۷ یا ۱۸ یورو میرسد. حداقل دستمزد برای نیرو های کمک پرستاری به ۱۴٫۵ یورو در ساعت و برای نیروهای پرستاری با صلاحیت شغلی به ۱۵٫۲۵ یورو در ساعت و همچنین برای پرستاران متخصص به ۱۸٫۲۵ یورو در ساعت افزایش خواهد یافت. و به علاوه آنهایی که مدیر کل بخش هستند و مسئولیت کل بخش را برعهده گرفته اند حقوق دریافتی آنها مبلغی مابین ۴۴۹۱ و ۶۰۱۱ یورو در ماه متغییر است و این گروه بالاترین حقوق دریافتی را در بین پرستاران دارند. نیاز شدید به پرستار در آلمان باعث می شود، در اولین زمان ممکن و یا حتی قبل از اتمام دوره های کار آموزی و آموزشی به استخدام بیمارستانها و یا کلینیک ها درآیند.

شما می توانید با گذراندن دوره های آموزش پرستاری در آلمان، مدارک مورد تایید سازمان بهداشت و درمان آلمان را دریافت کنید. آن چه که برای تحصیل آوسبیلدونگ پرستاری باید بدانید این است که حداقل مدرک مورد نیاز دیپلم دبیرستان می باشد و هم چنین متقاضیان میبایست مدرک B2 زبان آلمانی را ارائه نمایند. طول دوره پرستاری 3 سال می باشد که افراد واجد شرایط می توانند تا دو و نیم سال از این پروسه بکاهند. حقوق دوره های آوسبیلدونگ پرستاری در آلمان بالاتر از سایر دوره های آوسبیلدونگ می باشد. همچنین، داشتن مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B2 برای کار در بیمارستان‌های آلمان الزامی است.

همانطور که در بالا گفتیم روش های مختلفی برای مهاجرت پرستاران به آلمان وجود دارند. در صورتی که در رابطه با روش مهاجرتی به راهنمایی نیاز دارید، می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا شما را به بهترین شیوه راهنمایی کنند. در متن زیر به برخی از رایج‌ترین روش ‌های مهاجرت کادر درمان به آلمان اشاره می ‌کنیم، لذا ما را همراهی کنید. داشتن Certificate ها می تواند میزان موفقیت جهت دریافت ویزای کار آلمان برای پرستاران را افزایش دهد. ویزای جستجوی کار و همچنین انواع ویزای کار آلمان برای پرستاران، متقاضی را مجاز به ادامه تحصیل نمی کنند. اقامت دائم برای صاحبان ویزای بلوکارت آلمان با مدرک زبان آلمانی سطح B1، 21 ماه و سطح A2، 33 ماه زمان می برد.

برای تمامی متقاضیان از کشورهای اتحادیه اروپا امکان کار مستقیم به عنوان یک کمک پرستار در شرکت های آلمانی، کلینیک ها یا موسسات مراقبت بهداشتی وجود دارد. بسیاری از این کارفرمایان برنامه هایی برای کمک به شما جهت تبدیل شدن به یک پرستار تمام عیار ارائه می دهند. علاوه بر این متقاضیان از هر کشوری از اتحادیه اروپا ممکن است شروع به دوره کارآموزی به عنوان یک پرستار در آلمان کنند. اگر علاقه مند به یکی از این گزینه ها هستید، لطفا به صورت مستقیم اپلای کنید. مهاجرت پرستاران به آلمان چگونه است؟ چطور در آلمان پرستار شوم ؟ سیستم بهداشت و درمان آلمان، موقعیت های شغلی زیادی برای پرستاران خارج از کشور دارد. به افراد از تمامی کشورها، خوشامد گفته می شود – از جمله متقاضیانی از کشورهای غیراروپایی.


پرستاری از سالمندان